onsdag 23 juli 2025

Vi åker till Per!



Det forsätter växa i våra pallkragar och vi är så stolta över våra odlingar. Idag åt vi gravad lax hovmästarsås och egna potatisar.

Till det en sallad med egen odlad sallad och tomat. Sådan fin känsla att bara gå ut i trädgården och plocka. Mer närodlat kan det inte bli. Vi odlar ju också gurka men den är fortfarande pytteliten. Så då åkte vi till Per. Han odlar närodlade grönsaker. Vi kom hem med gurka fänkål citronbasilika och persilja.

Så här skriver Per på sin hemsida


”På gården spirar det av liv: potatisen är satt, tomaterna i växthuset växer som aldrig förr, och de första frilandsbäddarna med kål, lök och betor är redan planterade.

Grönsakshandeln vid vägen öppnar strax innan midsommar med ett brett urval av ekologiska grönsaker.

Grönsakskassarna på prenumeration levereras som vanligt med start i augusti.

Nyhet för 2025: Självplock och sommarcafé är öppet lördagar och söndagar kl. 10.00–15.00 under hela juli och augusti.

Välkomna att plocka, fika och njuta av platsen. Vi har dessutom byggt en brygga vid sjön, 700 meter från växthuset, för den som vill ta ett dopp.

På självplocket vid vägen hittar du potatis, majs, pumpa och solrosor – allt eftersom det mognar under säsongen.

Nyhet! Vår medlemsodling för ekologiska jordgubbar är igång. Swisha 200 kr till 123 6746481 (Alsike prästgård) och märk betalningen med "jordgubbar" – vi hör av oss med mer information.

Varmt välkomna ut till Alsike prästgård under 2025! ”





 Är ni i närheten av Per så åk dit.( ingen reklam bara rekommendation)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Spionuppdrag.

  Man måste ju hitta på någonting den näst sista dagen på semestern. Så att man inte går och får ångest för jobb starten på måndag! Den här ...