Idag bakade vi pepparkakor hela familjen, dottern konstaterade efteråt att det blev inte så många pepparkaksgubbar.
Degen blev helt fantastisk! Vi prövade ett helt nytt recept för oss.
Receptet är från Köket.se
Du behöver
Pepparkaksdeg
- 0,5 dl ljus sirap
- 3 dl vatten
- 2 msk ingefära
- 2 msk malen nejlika
- 2 msk malen kanel
- 2 msk bikarbonat
- 425 g smör
- 750 g strösocker
- 1,2 kg vetemjöl
Gör så här
- Kryddorna blandas med vatten, sirap och bikarbonat i en kastrull, koka upp.
- Blanda socker och rumstempererat smör, häll i kryddblandningen i smörblandningen, blanda
väl.
- Tillsätt vetemjölet och knåda ihop en deg. Låt pepparkaksdegen vila i kyl i mist ett dygn.
- Utbakning
Kavla ut pepparkaksdegen på mjölat bakbord. Stansa ut pepparkakor.
- Baka av pepparkakorna på en plåt i 225 grade i ca 5-10 min beroende på tjocklek. Låt kakorna svalna.
- Kryddorna blandas med vatten, sirap och bikarbonat i en kastrull, koka upp.
- Blanda socker och rumstempererat smör, häll i kryddblandningen i smörblandningen, blanda
väl. - Tillsätt vetemjölet och knåda ihop en deg. Låt pepparkaksdegen vila i kyl i mist ett dygn.
- Utbakning
Kavla ut pepparkaksdegen på mjölat bakbord. Stansa ut pepparkakor. - Baka av pepparkakorna på en plåt i 225 grade i ca 5-10 min beroende på tjocklek. Låt kakorna svalna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar