Lyxpytt
- 800 g sparrispotatis
- 2 palsternackor
- 2 knippen salladslök
- 150 g sockerärtor
- 2 knippen grön sparris
- 800 g entrecôte
- svartpeppar och flingsalt (efter smak)
- 2 knippen rädisa
- färsk bladpersilja, färsk, hackad
Rödbetstzatziki
- 2 rödbetor
- 3 dl turkisk yoghurt
- 2 klyftor vitlök, pressas
- 0,5 citron, pressas
- 2 msk flytande honung (eller efter eget tycke och smak)
- salt
- peppar
Gör så här
- Vi gjorde denna lyxpytt i stekpanna på kolgrillen.
- Lyxpytt
Tärna köttet. Dela den kokta potatisen i mindre bitar. Strimla palsernackorna och rädisorna fint, hacka vårlöken grovt och spara blasten till garnering. Skär sparrisen i stora bitar (skär bort den träiga nedersta delen). - Värm först stekpannan, tillsätt sedan potatisen och palsternackorna som du steker i olivolja tills de fått en fin färg. Häll sedan på slutet i vårlöken och stek någon minut.
- För undan potatisen, palsternackorna och vårlöken, stek nu sockerärtorna och sparris tills de fått en fin färg.
- För undan grönsakerna åt sidan och stek entrecôten, krydda med salt och peppar efter eget tycke och smak.
- Stek köttet tills de fått en fin stekyta.
- Bland nu ihop pytten och garnera med vårlöksblast, rädisor och bladpersilja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar