torsdag 17 juni 2021

Recept på Ernst lyxpytt.

 

Lyxpytt

  • 800 g sparrispotatis
  • 2 palsternackor
  • 2 knippen salladslök
  • 150 g sockerärtor
  • 2 knippen grön sparris
  • 800 g entrecôte
  • svartpeppar och flingsalt (efter smak)
  • 2 knippen rädisa
  • färsk bladpersilja, färsk, hackad

Rödbetstzatziki

  • 2 rödbetor
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 2 klyftor vitlök, pressas
  • 0,5 citron, pressas
  • 2 msk flytande honung (eller efter eget tycke och smak)
  • salt
  • peppar

Gör så här


  1. Vi gjorde denna lyxpytt i stekpanna på kolgrillen.

  1. Lyxpytt
    Tärna köttet. Dela den kokta potatisen i mindre bitar. Strimla palsernackorna och rädisorna fint, hacka vårlöken grovt och spara blasten till garnering. Skär sparrisen i stora bitar (skär bort den träiga nedersta delen).


  2. Värm först stekpannan, tillsätt sedan potatisen och palsternackorna som du steker i olivolja tills de fått en fin färg. Häll sedan på slutet i vårlöken och stek någon minut.
  3. För undan potatisen, palsternackorna och vårlöken, stek nu sockerärtorna och sparris tills de fått en fin färg.
  4. För undan grönsakerna åt sidan och stek entrecôten, krydda med salt och peppar efter eget tycke och smak.
  5. Stek köttet tills de fått en fin stekyta.
  6. Bland nu ihop pytten och garnera med vårlöksblast, rädisor och bladpersilja.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Sten sten sten

  I dag är ju den egentliga min första riktiga semesterdag. Just nu ligger jag i hammocken och skriver på den här sista bloggen för den här...