Här stormar det för fullt, så man får verkligen hålla i hatten.
Då vill man väl ha lite värmande mat.
I går gjorde P en helt underbar fisksoppa.
Här kommer receptet
Gör så här
- I en tjockbottnad kastrull, stek purjo, fänkål, vitlök och morot tills mjukt, men utan att det tar färg. Höj värmen och tillsätt tomat samt tomatpuré och låt fräsa med i någon minut. Häll på saffran, vitt vin, fiskbuljong, grädde och timjan. Koka ihop i 7-8 minuter.
- Skär under tiden fisken i munsstora bitar. När soppan kokat klart, smaka av med salt och peppar. Dra grytan av plattan och lägg fisken i soppan. Lägg på locket och låt dra i 10 minuter så fisken tillagas.
- Under tiden fisken tillagas, riv vitlök över majonnäsen och droppa lite citron över. Rör om väl.
- Skala räkorna och toppa soppan precis innan servering, strössla persiljan över och servera genast med aioli och ett gott bröd.
- Matsortera dina skal från grönsakerna och räkskalen till återvinning och njut av din soppa!
- 600 g blandad fisk (t ex torsk och lax)
- 500 g räkor med skal
- 2 klyftor vitlök, hackade
- 1 fänkål, i skivor
- 1 purjolök, i skivor
- 1 morot, i tunna slantar
- 0,5 g saffran
- 2 msk tomatpuré
- 3 tomater, i tärningar
- 3 dl vitt vin
- 3 dl vispgrädde
- 0,8 l fiskbuljong, eller skaldjursbuljong
- 1 tsk torkad timjan
- svartpeppar, nymalen
- ev salt
- neutral rapsolja, att steka i
- 1 dl färsk persilja, hackad
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar