torsdag 7 juli 2022

Vi skördar!


Idag skördade vi lite grönkål som växer och frodas i våra pallkragar.

Här kommer receptet 








Tillagning

  1. Använder du färsk grönkål sköljer du bladen och rensar dem samtidigt. Dra av eller klipp av kålbladen från stjälkarna. 
  2. Skär grönkålsbladen i strimlor och lägg i en bunke. 
  3. Använder du fryst grönkål är det bara att öppna påsen. 
  4. Skala och hacka löken. 
  5. Fräs löken i en stor kastrull i smör eller olivolja. 
  6. Tillsätt grönkålen och rör om någon minut. 
  7. Strö över vetemjöl och rör ut det.
  8. Häll på vatten och tillsätt buljongtärningar. Rör om. 
  9. Koka grönkålen i minst 20 minuter gärna under lock på medelvärme. 
  10. Koka ägg hårdkokta om du vill ha det till soppan. 
  11. Tillsätt grädden på slutet och koka upp. 
  12. Smaka av grönkålssoppan med salt och peppar. 
  13. Vill du ha en slät grönkålssoppa kan du mixa den i matberedare eller med stavmixer.
  14. Servera grönkålssoppan med ägghalvor, gott bröd kanske med färskost som pålägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Sten sten sten

  I dag är ju den egentliga min första riktiga semesterdag. Just nu ligger jag i hammocken och skriver på den här sista bloggen för den här...