Idag skördade vi lite grönkål som växer och frodas i våra pallkragar.
Här kommer receptet
Tillagning
- Använder du färsk grönkål sköljer du bladen och rensar dem samtidigt. Dra av eller klipp av kålbladen från stjälkarna.
- Skär grönkålsbladen i strimlor och lägg i en bunke.
- Använder du fryst grönkål är det bara att öppna påsen.
- Skala och hacka löken.
- Fräs löken i en stor kastrull i smör eller olivolja.
- Tillsätt grönkålen och rör om någon minut.
- Strö över vetemjöl och rör ut det.
- Häll på vatten och tillsätt buljongtärningar. Rör om.
- Koka grönkålen i minst 20 minuter gärna under lock på medelvärme.
- Koka ägg hårdkokta om du vill ha det till soppan.
- Tillsätt grädden på slutet och koka upp.
- Smaka av grönkålssoppan med salt och peppar.
- Vill du ha en slät grönkålssoppa kan du mixa den i matberedare eller med stavmixer.
- Servera grönkålssoppan med ägghalvor, gott bröd kanske med färskost som pålägg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar