Vi försökte oss på ett bröd bak med lite jäst och mycket smör. Degen kändes som trolldeg. Det var en konstig känsla att forma brödet som påskharar. Sitter jag och pysslar med barnen när de var små?
Varför gick vi på det här? Hur dumma är vi?
Kändes som att dessa bröd inte blev lyckade. De skulle bli fluffiga och mjuka, men de kom ut ur ugnen med en konsistens som pinnbröd. Jag kände mig så misslyckad och till och med arg och ledsen.
I hela Sverige bakar skulle denna deg hamna i soptunnan och deltagaren hade gjort om gjort rätt. Men inte vi! Vi har ju ändå använt dyrt smör och jäst ( även om det inte var tillräckligt mycket) Vi diskuterade vad blev fel? så klart det står kall mjölk inte fingervarmt. Jästen hade ju ingen möjlighet att jäsa! Trots att degen skulle sammanlagt jäsa i två timmar.
Så håll för ögonen här kommer bilden på resultatet……. Lova att inte skratta!
Gör inte det här hemma men roligt hade vi!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar